Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Військовослужбовцю, підозрюваному у вбивстві свого товариша по службі в с. Дачне, суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою на гауптвахті

27 серпня 2019, 14:36

      27 серпня 2019 року слідчий суддя Біляївського районного суду Одеської області, розглянувши клопотання слідчого СВ Усатівського ВП Біляївського ВП ГУ НП в Одеській області,  застосував до військовослужбовця С., підозрюваного у скоєнні злочину, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині), запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на гауптвахті Південного територіального управління військової служби правопорядку строком на 60 днів, без визначення розміру застави.

      Довідково: підозрюваний, будучи військовослужбовцем строкової військової служби та перебуваючи на посаді навідника 2 відділення морської піхоти 3 взводу морської піхоти 1 роти морської піхоти військової частини А3821, перебуваючи у приміщенні Контрольно-пропускного пункту вищевказаної військової частини, який розташований  в с. Дачне, Біляївського району Одеської області, 25 серпня 2019 року близько о 11 годині 15 хвилині застосував наявну у нього вогнепальну зброю АК-74, що виразилось у здійсненні ним одного пострілу в область життєве важливого органу – голови громадянина  К., чим заподіяв останньому смерть.

      Захисник підозрюваного та підозрюваний не заперечували проти задоволення клопотання.

      Прокурором доведено наявність ризику спроби підозрюваного переховуватися від органів досудового розслідування та суду, оскільки він обґрунтовано підозрюється у скоєнні особливо тяжкого злочину, за який військовослужбовцю може бути призначене покарання у вигляді п’ятнадцяти років позбавлення волі.  Підозрюваний не одружений, дітей не має, що свідчить про відсутність міцних соціальних зв’язків, на території Одеської області не зареєстрований, зі слів, за місцем реєстрації не проживав, винаймаючи житло в м. Київ.

     За повідомленням прес-служби суду