Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Трускавецького міського суду на екскурсію завітали діти із різних регіонів України

27 серпня 2019, 11:48

         23 серпня в День Державного Прапора України та напередодні Дня незалежності України  до Трускавецького міського суду Львівської області з вихователем Світланою Гудз завітали діти, які проходять реабілітацію, лікування та відпочивають у Дитячому спеціалізованому санаторії «Джерело» в місті Трускавець.

         Юні відвідувачі, що завітали до нас із різних областей України (Львівської, Київської, Тернопільської, Івано-Франківської, Миколаївської та ін.), взяли  участь у цікавій та пізнавальній екскурсії приміщенням суду, яку для них провела прес-секретар Ірина Лесович, із захопленням поспілкувались з суддею-спікером Тетяною Василюк, з азартом ставили та відповідали на правові питання. 

          Суддя також розповіла дітям про притаманні судовій системі атрибути. Так, згідно  з частиною 1 статті 16 Закону України «Про судоустрій і статус суддів України» символами судової влади є державні символи України - Державний Герб України і Державний Прапор України, а правосуддя в суді здійснюється суддями в мантії та з нагрудним знаком.

         Юні відвідувачі також дізнались, якими якостями повинні володіти судді, категорії та кількість справ які доводиться розглядати кожного дня судді.

         Також суддя Василюк Тетяна Василівна провела для дітей «Урок справедливості».

          Під час уроку діти переглянули мультфільм про суд, знятий в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя». Чому люди сперечаються? Як вирішити суперечку? Як навчитись бути справедливим? На всі ці питання діти шукали відповідь під час інтерактивної вправи «Справедливці».

          На згадку про зустріч діти отримали наліпки з серії «Справедливці» та буклети з основними правами дитини. Також дітям вручено диплом учасника Всеукраїнської акції «Урок справедливості» та зроблено спільні фото.

        Покидали приміщення суду діти сповнені приємних вражень від побаченого та почутого.

        Сподіваємося, що час, проведений в Трускавецькому міському суді Львівської області, сприятиме вихованню достойного покоління в правовій державі та відно­вленню  довіри до судової влади.

За повідомленням прес-служби суду