Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чаплинський районний суд Херсонської області спростовує інформацію, поширену інтернет-виданням «Херсонщина-24»

27 серпня 2019, 10:15

Чаплинський районний суд Херсонської області спростовує інформацію, викладену інтернет-виданням «Херсонщина-24»

19 серпня 2019 року в інтернет-виданні «Херсонщина-24» було опубліковано статтю за назвою: «Херсонщину охопила корупція: «чорні орендарі» відбирають у людей землі».

Враховуючи те, що зазначена стаття містить інформацію, яка не відповідає дійсності та ходу судового засідання, прес-служба Чаплинського районного суду вважає за необхідне зазначити наступне.

По-перше, інтернет-видання «Херсонщина-24» у своїй статті зазначає, що «обурені місцеві жителі, розповіли, що судові розгляди затягуються умисно за певну грошову винагороду». Разом з цим, будь-яких належних доводів у статті наведено не було. По даному факту суддя звернулася до Генерального прокурора України із заявою про вчинення злочину, передбаченого статтею 376 КК України щодо втручання у діяльність судді, з метою вжиття заходів відповідного реагування та недопущення підриву авторитету незалежності судової гілки влади і неприпустимість створення уявлення громадян щодо можливості впливу на суд та прийняття рішення на користі однієї із сторін (посилання!!!).

По-друге, щодо викладення у статті про обурення місцевих жителів селища з приводу розгляду справ, вважаємо за необхідне зазначити, що «обуреним місцевим жителем» виявився житель міста Херсона, який  був фігурантом у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 296, ч. 2 ст. 345 КК України.

Враховуючи те, що вищевказаний «місцевий житель» є працівником агрофірми, яка займається вирощуванням сільськогосподарської продукції, складається враження, що вимагання від судді негайного винесення судового рішення про задоволення позову, являється не чим іншим як переслідуванням певних інтересів саме цієї фірми, а не жителів територіальної громади селища.

По-третє, не володіючи повною інформацією про рух цивільних справ про розірвання договорів оренди, які перебувають у провадженні Чаплинського районного суду, автор статті вказує на те, що «злякавшись розголосу і факту обурення жителів, суддя вперше за півтора року таки провела судове слухання».

На спростування даної інформації слід зазначити, що у провадженні Чаплинського районного суду Херсонської області перебувають цивільні справи про розірвання договорів оренди. Відповідно до облікових даних у вказаних судових справах відбулося 10 судових засідань, зокрема, по даним справам здійснювалось витребування доказів за клопотанням представника відповідача, а також – розгляд поданих клопотань. Наразі вищезгадані справи перебувають на стадії дослідження судових доказів.

Таким чином, кореспондентом «Херсонщина-24» викладена недостовірна інформація щодо руху цивільних справ про розірвання договорів оренди, які перебувають у провадженні Чаплинського районного суду Херсонської області.     

 З урахуванням викладеного, прес-службою та суддею-спікером Чаплинського районного суду Херсонської області, з метою уникнення в подальшому аналогічних ситуацій стосовно розміщення неправдивої інформації щодо розгляду судових справ, проводитиметься постійний моніторинг викладених інтернет-виданнями статтей, які стосуються роботи суду, зокрема розгляду судових справ, які перебувають у провадженні.                         

 Крім того, звертаємо увагу на те, що ми зацікавлені у тому, щоб відвідувачі суду та пересічні громадяни отримували об’єктивну, неупереджену та достовірну інформацію про розгляд судових справ, які перебувають у провадженні Чаплинського районного суду, у зв’язку з чим рекомендуємо кореспондентам  висвітлювати лише перевірену та достовірну інформацію та не вводити в оману читачів інтернет-ресурсу, а також жителів Чаплинської ОТГ.

 

За повідомленням прес-служби суду