Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Житель Запоріжжя, який облив окропом свою співмешканку, залишится під вартою

22 серпня 2019, 18:14

Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що сьогодні 22 серпня 2019 року колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні в режимі  відеоконференції розглянуто апеляційну скаргу захисника підозрюваного М. – адвоката Михайла Козар на ухвалу слідчого судді Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 12 серпня 2019 року, якою задоволено клопотання слідчого та застосовано до громадянина М., який підозрюється у замаху на умисне вбивство співмешканки (частина друга статті 15 частина перша статті 115 Кримінального кодексу України) запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 днів без можливості внесення застави.

Органом досудового розслідування громадянин М. підозрюється в тому, що 28 липня 2019 року о 07:30, посварившись напередодні зі своєю співмешканкою, знаходячись за місцем свого проживання, вирішив скоїти її вбивство, обливши окропом, поки вона спала. В результаті потерпіла отримала тілесні ушкодження у вигляді опіків другого ступеня голови, обличчя, шиї, тулуба, верхніх кінцівок, опіки ротової порожнини та стравоходу. Злочин не був доведений до кінця,  оскільки потерпіла  прокинулась та почала чинити опір.

За результатами апеляційного розгляду, заслухавши захисника, підозрюваного та прокурора, перевіривши матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу адвоката  Михайла Козар залишено без задоволення, а ухвалу слідчого судді Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 12 серпня 2019 року – без змін.

Повний текст судового рішення буде проголошений 27 серпня 2019 року о 12:30.

 Єдиний унікальний номер справи: 334/5489/19

 

За повідомленням прес-служби суду