Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП відмовила в задоволенні клопотання заступника Генпрокурора про тимчасове відсторонення судді окружного адміністративного суду міста Києва Погрібніченка І.М. від здійснення правосуддя

20 серпня 2019, 21:36

Вища рада правосуддя 20 серпня 2019 року розглянула клопотання заступника Генерального прокурора Кізя Сергія Миколайовича про тимчасове відсторонення судді окружного адміністративного суду міста Києва Погрібніченка Ігоря Миколайовича (на фото праворуч) від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

У розгляді зазначеного питання взяли участь представники Генеральної прокуратури – прокурори першого відділу управління організації та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генеральної прокуратури України Юлія Малашич та Вадим Каракай, суддя окружного адміністративного суду міста Києва Ігор Погрібніченко та його представники – адвокати Олександр Мірошник та Ольга Просянюк.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко поінформував, що заступником Генерального прокурора Кізем С.М. 2 серпня 2019 року складено та вручено судді Окружного адміністративного суду міста Києва Погрібніченку І.М. письмове повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених статтею 351-2 (перешкоджання діяльності Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України), частиною другою статті 375 (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови)Кримінального кодексу України.

У клопотанні зазначено, що суддя Погрібніченко Ігор Миколайович підозрюється у створенні штучних перешкод у роботі члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та постановленні завідомо неправосудних рішення та ухвали, вчинених в інших особистих інтересах, тобто у скоєнні злочинів.

Своїми умисними діями, які полягали у прийнятті рішень, винесенні ухвали з метою створення штучних перешкод у роботі члена ВККСУ Погрібніченко Ігор Миколайович прийняв завідомо неправосудне судове рішення у справі про відсутність повноважень у Козьякова С.Ю. як члена ВККСУ та виніс завідомо неправосудну ухвалу про забезпечення позову і заборону Козьякову С.Ю. виконувати повноваження члена ВККСУ.

Вища рада правосуддя, дослідивши подання та долучені до нього копії матеріалів, ухвалила в задоволенні клопотання заступника Генерального прокурора Кізя Сергія Миколайовича про тимчасове відсторонення судді окружного адміністративного суду міста Києва Погрібніченка Ігоря Миколайовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності відмовити.

 

Прес-центр судової влади України