Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП відмовила у задоволенні клопотання заступника Генпрокурора про тимчасове відсторонення судді окружного адміністративного суду міста Києва Вовка П.В. від здійснення правосуддя

20 серпня 2019, 21:30

Вища рада правосуддя 20 серпня 2019 року розглянула клопотання заступника Генерального прокурора Кізя Сергія Миколайовича про тимчасове відсторонення судді окружного адміністративного суду міста Києва Вовка Павла Вячеславовича (на фото праворуч) від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

У розгляді зазначеного питання взяли участь представник Генеральної прокуратури – прокурор першого відділу управління організації та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генеральної прокуратури України Юлія Малашич, суддя окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк та його представники – адвокати Михайло Ілляшев та Андрій Заєць.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха поінформував, що у клопотанні про тимчасове відсторонення судді Вовка П.В. заступник Генерального прокурора зазначає, що слідчим відділом Служби безпеки України у Чернігівській області, управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України спільно з Головним підрозділом детективів Національного антикорупційного бюро України у складі слідчої групи здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні.

Заступником Генерального прокурора Кізем С.М. 2 серпня 2019 року складено та вручено голові окружного адміністративного суду міста Києва Вовку П.В. письмове повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною третьою статті 27 (види співучасників), статтею 351-2 (перешкоджання діяльності Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України), частиною другою статті 375 (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови), частиною другою статті 376 (втручання в діяльність судових органівКримінального кодексу України.

Вища рада правосуддя, дослідивши подання та долучені до нього копії матеріалів, ухвалила у задоволенні клопотання заступника Генерального прокурора Кізя Сергія Миколайовича про тимчасове відсторонення судді окружного адміністративного суду міста Києва Вовка Павла Вячеславовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності відмовити.

 

Прес-центр судової влади України