Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВРП відбувся тренінг «Ефективні судові комунікації»

20 серпня 2019, 19:13

19 серпня 2019 року у Вищій раді правосуддя директор з питань зв’язків зі ЗМІ та громадськістю судів округу Колумбія (CША) Лія Гуровіц провела тренінг з побудови ефективної комунікації ЗМІ, громадськості та суду, у якому взяли участь  прес-секретарі судів різних рівнів та юрисдикцій.

Тренінг організовано Програмою USAID «Нове правосуддя» спільно із Прес-центром судової влади України та Вищою радою правосуддя.

Захід організовано з метою ознайомлення із загальними принципами побудови ефективної комунікації, зокрема зі ЗМІ, основними правилами написання прес-релізів та публікацій суду.

Із вітальними словами до учасників звернулися керівник Прес-центру судової влади України, начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату ВРП Оксана Лисенко, юридичний радник Програми USAID «Нове правосуддя» Уляна Пашинна, директор з питань зв’язків із громадськістю та ЗМІ судів Вашингтона, Федеральний округ Колумбія, США, Лія Гуровіц, заступник начальника управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату ВРП, заступник керівника Прес-центру судової влади України Ірина Паламарчук.

Наголошуючи на важливості побудови судом ефективної комунікації, Лія Гуровіц зазначила:  «У сучасному світі комунікація відбувається дуже активно.

Суди мають стратегічно підходити до питання комунікації: які повідомлення транслювати, для яких цільових аудиторій, який спосіб комунікації обрати, щоб їхні повідомлення були «почуті», для формування високої репутації суду в суспільстві. Для прес-секретаря та суду важливою є наявність заздалегідь розробленого плану, що в ідеалі має включати:  традиційні медіа, соціальні мережі,  комунікацію з громадськістю».

Також експерт ознайомила прес-секретарів із власним баченням побудови конструктивних відносини зі ЗМІ, зокрема щодо підготовки суддів до інтерв’ю, написання якісних прес-анонсів та прес-релізів, а також щодо заходів, яких необхідно вжити в разі поширення у ЗМІ негативної інформації про суд.

Під час сесії, присвяченої кризовим комунікаціям та резонансним справам, експерт ознайомила учасників із шляхами ефективного управління кризовими комунікаціями, особливо під час розгляду резонансних справ, заходами, яких слід вживати прес-службі суду під час кризових ситуацій для уникнення або зменшення можливих репутаційних ризиків суду.

Прес-секретарі та експерт обговорили питання ефективного використання судами соціальних мереж як платформи для підтримки діалогу з громадськістю та ЗМІ. У рамках цієї сесії розглянуті також етичні аспекти спілкування суддів та працівників апарату суду в соціальних мережах, надані рекомендації щодо того, як зробити інформаційний контент про суд цікавим, а також як судам ефективно комунікувати з громадськістю для підвищення рівня довіри до суду.

Крім того, слухачі мали можливість у групах на практиці вирішити запропоновану кризову ситуацію в суді. Кожна група представила своє бачення вирішення ситуації, після чого Лія Гуровіц прокоментувала всі способи вирішення та висловила практичні поради щодо дій у запропонованих випадках. 

Довідково: Лія Гуровіц – головний прес-секретар вищих судів столиці, надає коментарі щодо резонансних справ та ділиться успішними історіями з практики судів, керує процесом наповнення веб-сайтів судів новинами, а також оновленням офіційних сторінок судів у соціальних мережах, зокрема таких, як Twitter, Facebook, YouTube тощо. Вищі суди Вашингтона мають найбільшу в усій судовій системі США аудиторію у Twitter.

Лія Гуровіц працювала керівником апарату штабу конгресмена, де координувала діяльність законодавчої служби, служб преси та зв’язків з виборцями, а також була старшим радником Управління у справах законодавства Міністерства юстиції США.

 

Прес-центр судової влади України