Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Донецького апеляційного суду взяли участь у літній школі з питань внутрішнього переміщення  

20 серпня 2019, 11:48

13-16 серпня 2019 року в місті Яремче Івано-Франківської області тривала робота літньої школи «Внутрішнє переміщення в Україні: пошук спільних рішень».

Учасниками літньої школи були представники Ради Європи, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, органів державної влади та місцевого самоврядування, судді, адвокати, співробітники системи безоплатної правової допомоги, неурядових організацій та провідні експерти, які співпрацюють з Проектом Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень».

Від Донецького апеляційного суду участь у заході взяли судді судової палати з розгляду цивільних справ у м. Бахмут Олеся Корчиста та Олена Тимченко.

Упродовж чотирьох днів занять питанням для обговорення стало внутрішнє переміщення осіб у національному законодавстві та судовій практиці. Учасники заходу ознайомились із презентацією Проекту Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень», а також з досвідом реагування на інші конфлікти в Європі на прикладі Грузії, Боснії та Герцеговини.

 

Довідково Проект Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень» впроваджується в межах Плану дій Ради Європи для України на 2018–2021 роки з метою посилення спроможності внутрішньо переміщених осіб, переміщених фахівців, закладів та установ, а також інших ключових партнерів впливати на покращення системи захисту прав людини та доступу до правосуддя в Україні відповідно до стандартів Ради Європи.

Фото

 

За повідомленням прес-служби суду