Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Франківський суд взяв під варту двох осіб, яких підозрюють у вимаганні грошових коштів у підприємця

20 серпня 2019, 09:32

19 серпня 2019 року, до Івано-Франківського міського суду було доставлено двох жителів міста Калуш 1970 та 1980 років народження, яких досудове слідство обґрунтовано підозрює у вчинені злочину передбаченого частини четвертої статті 189 Кримінального кодексу України (вимагання вчинене організованою групою)
Судом було встановлено, що обидвоє підозрюваних, переслідуючи корисливі мотиви, та вступивши у злочинну змову із невстановленими наразі слідством особами, вимагали у калуського підприємця грошові кошти в сумі сімдесять тисяч доларів США, при цьому погрожуючии йому фізичним насильством.
16 серпня 2019 року, під час отримання частини неправомірної вигоди, обидвоє підозрюваних були затримані у Калуші правоохоронцями.
Оцінивши всі обставини справи та вивчивши надані докази, Івано-Франківський міський суд ухвалив застосувати щодо двох затриманих міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Оскільки судом було встановлено, що саме неодноразово судимий підозрюваний 1970 року народження, погрожував потерпілій фізичною розправою, то йомуальтернавної міри запобіжного заходу у вигляді грошової застави суд не визначав.
Іншому підозрюваному, 1980 року народження, який є інвалідом та участі у погрозах не брав, суд визначив альтернативну міру запобіжного заходу у вигляді грошової застави в розмірі вісімдесяти прожиткових мінімумів для працездатних громадян.

 

За повідомленням прес-служби суду