Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом засуджено чоловіка, який шляхом обману та зловживаючи довірою, заволодів коштами пенсіонерки

15 серпня 2019, 14:24

Лебединським районним судом засуджено чоловіка, який шляхом обману та зловживаючи довірою,  заволодів коштами пенсіонерки.

В червні 2019 року невстановлені особи (матеріали стосовно яких виділено в окреме кримінальне провадження) діючи за попередньою злочинною змовою, здійснили телефонний  дзвінок на стаціонарний телефон потерпілої В. Невстановлена особа  представилася донькою пенсіонерки і повідомила, що їй необхідні кошти для лікування потерпілої, внаслідок її неправомірних дій, а також  просила передати гроші  чоловіку на ім’я «Сергій». Для переконливості слів «доньки» з пенсіонеркою розмовляв і чоловік, який представився слідчим, та підтвердив неправдиву інформацію щодо вчинення нею правопорушення.

В той же день до місця проживання пенсіонерки  прийшов обвинувачений Ч., який представившись «Сергієм», зайшов до будинку та під приводом передачі грошових коштів дочці потерпілої, та  ввійшовши до неї в  довіру, заволодів грошовими коштами в сумі 4 500 грн. та 2 900 дол. США (еквівалент у національній валюті 75 953 грн. 97 коп.). Отримавши бажане, чоловік покинув місце вчинення злочину. Внасліок дій обвинуваченого, пенсіонерці завдано  матеріальні збитки на загальну суму 80 453 грн. 97 коп.

Враховуючи, що гроші, якими заволодів чоловік, були повернуті потерпілій, під час досудового розслідування між підозрюваним Ч. та  потерпілою В. було укладено угоду про примирення  на умовах того, що обвинувачений беззаперечно визнає свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення за вказаних обставин, що він зобов’язаний під час підписання угоди вибачитися перед потерпілою  за завдану ним матеріальну шкоду і що за даний злочин йому буде призначене покарання за частиною другою статті 190 Кримінального кодексу України у виді штрафу в розмірі 1 700 грн.

У підготовчому судовому засідання обвинувачений свою вину у вчиненні злочину визнав повінстю, щиро розкаявся, просив вибачення у потерпілої.

Переконавшись у добровільності уладення стронами угоди, суд визнав винним обвинуваченого Ч. у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 190 Кримінального кодексу України та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 1 700 грн.

 

За повідомленням прес-служби суду