Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено 16-річного юнака за скоєння грабежів стосовно малолітніх

15 серпня 2019, 10:47

Жовтневим районним судом міста Кривого Рогу ухвалено вирок стосовно 16-річного юнака, обвинуваченого у серії грабежів та замаху на крадіжку.

Як встановлено судом,  у лютому 2019 року молодик пограбував двох 10-річних хлопчиків, у яких викрав мобільні телефони. При цьому один з них на прохання зловмисника здійснити дзвінок, добровільно передав йому мобільний телефон, отримавши який, останній втік. Другий хлопчик відмовив грабіжнику надати йому мобільний телефон, на що останній вдарив дитину у скроню та вихватив у нього сумку з мобільним телефоном.

Крім того, в березні 2019 року молодик пограбував 6-річного хлопчика, у якого забрав пакет з купюрою в 200 гривень.

На скоєних грабежах юнак не зупинився та наприкінці березня 2019 року він намагався вчинити крадіжку трьох плиток шоколаду в магазині «АТБ-маркет», але був зупинений охоронцями за касовою зоною.

Вироком суду молодика визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених частиною другою статті 186 та частиною третьою статті 15 частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України (відкрите викрадення чужого майна, вчинене повторно і незакінчений замах на вчинення крадіжки) та призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 212/3697/19. Вирок суду від 7 серпня 2019 року.

 

За повідомленням прес-служби суду