Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чотири місяці арешту за самовільне залишення військової частини,- ухвалено вирок суду

14 серпня 2019, 16:22

Сьогодні суддя Рокитнянського районного суду Київської області Нечепоренко Л.М. ухвалив вирок військовослужбовцю стокової військової служби гр..П, який обвинувачується в самовільному залишенні військової частини А 0543, що в с. Ольшаниця Рокитнянського району Київської області, вчиненого  в умовах особливого періоду.

Як стало відомо 18.06.2019 гр. П  близько 19:00 бажаючи тимчасово ухилитися від несення обов’язків військової служби, умисно , самовільно залишив в/ч А 0543, яка дислокується в с. Ольшаниця Рокитнянського району Київської області, після чого проводив час на власний розсуд, не пов’язуючи його із виконанням обов’язків військової служби. Після чого 25.06.2019 був затриманий працівниками Білоцерківського зонального відділення військової служби правопорядку.

До початку судового розгляду  прокурор військової прокуратури Білоцерківського гарнізону підполковник юстиції з одного боку та обвинувачений гр..П. в присутності захисника Н. з іншої сторони, на підставі статтей 468, 469, 472 КПК України уклали угоду про визнання винуватості. Згідно якої сторони погодилися на призначення гр.. П. із застосуванням до нього вимог статті 69 Кримінального кодексу України, призначення покарання більш м"якого ніж передбачено, вимогами частини четвертої статті 407 Кримінального кодексу України у виді арешту строком на 4 місяці.

При розгляді справи було більше 10 вільних слухачів-військовослужбовців строкової служби в/ч А 0543 (с. Ольшаниця Рокитнянського району Київської області).

За повідомленням прес-служби суду