Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом застосовано запобіжні заходи стосовно підозрюваних у викраденні автівки

12 серпня 2019, 18:00

10 серпня 2019 року слідчим суддею частково задоволені клопотання про взяття під варту громадян, які підозрюються у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому організованою групою (частина третя статті 289 Кримінального кодексу України).

Відносно вказаних осіб обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту із забороною залишати житло в період часу з 21:00 до 07:00 та покладено наступні обов’язки:

-  прибувати до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою;

- утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним та потерпілою;

- носити електронний засіб контролю;

- не відлучатися з місця проживання без дозволу слідчого, який здійснює досудове розслідування;

- здати на зберігання слідчому паспорт для виїзду за кордон;

- повідомляти слідчого , прокурора, суд про зміну місця проживання та роботи.

Обґрунтовуючи клопотання слідчий і прокурор вказують на наявність ризиків, а саме: що підозрювані можуть переховуватись від органів досудового слідства, впливати на потерпілу, свідків по кримінальному провадженню, вчиняти інші кримінальні правопорушення.

Суд вважає недоведеними наявність інших ризиків, оскільки на їх обгрунтування не надано жодних доказів.

В зв’язку з цим, слідчий суддя дійшов висновку, що слідчим та прокурором не доведено недостатність застосування більш м'яких запобіжних заходів для запобігання ризику або ризикам, зазначеними у клопотаннях.

Оцінюючи в сукупності вищевикладені обставини, а також взявши до уваги відомості щодо підозрюваних, слідчий суддя вважає, що підозрюваним можливо обрати більш м’які запобіжні заходи, а саме: домашній арешт в період доби за місцем проживання з покладанням вищезазначених обов’язків.

Строк дії ухвали в частині застосування запобіжних заходsв та покладення на підозрюваних обов’язків  встановлено до 07 жовтня 2019 року включно.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів.

 Інформаційно: досудовим розслідуванням встановлено, що громадяни за попередньою змовою 25.07.2019 незаконно заволоділи транспортним засобом KIA OPTIMA білого кольору, чим спричинили потерпілій майнову шкоду в розмірі 357228,20 грн., що є великим розміром.

 

За повідомленням прес-служби 

Зарічного районного суду м. Сум