Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Восьмому ААС відбулося навчання військових нарядів Нацгвардії щодо дій під час охорони судів у надзвичайних ситуаціях

05 серпня 2019, 12:24

У суботу, 03 серпня 2019 року, у приміщенні Восьмого ААС проходили навчання особового складу військових нарядів 4 стрілецької роти 1 стрілецького батальйону Другої окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України.

Військові наряди, підрозділи та військові частини здобували практичні навики дій при надзвичайних обставинах, які можуть виникнути під час несення служби з охорони судів, органів та установ системи правосуддя, з метою підтримання громадського порядку, збереження життя і здоров’я працівників суду та громадян.

Зокрема, під командуванням та пильним наглядом кураторів, військовослужбовці відпрацювали тактико-спеціальні дії у таких потенційно небезпечних ситуаціях:

  • при нападі на судову установу;
  • при отриманні інформації про загрозу вибуху та в разі виявлення вибухових пристроїв;
  • надання першої медичної допомоги;
  • відпрацювання нормативів щодо проведення повного обшуку, одягання наручників тощо.

Керівник апарату Восьмого ААС Сергій Пашковський звернувся до присутніх військовослужбовців зі словами подяки за відповідальне та професійне несення служби з охорони суду, а також наголосив, що такі навчання потрібно проводити частіше. За словами керівника апарату суду, питання забезпечення охорони приміщення суду, працівників та відвідувачів є дуже актуальним у сучасних умовах. Як відомо, нещодавно - у ніч з 1 на 2 серпня цього року - невідома особа здійснила напад на приміщення Сьомого апеляційного адміністративного суду (м. Вінниця),  розбивши каменем вхідні двері. Зараз ці дії розслідуються правоохоронними органами, які намагаються встановити: це хуліганство чи це пов’язано із спробою втручання у роботу суду у період розгляду виборчих спорів.

З огляду на умови здійснення правосуддя у сучасному суспільстві, коли чиниться тиск на суддів та здійснюється багато провокацій з метою залякати представників судової влади, дуже важливо, щоб захист авторитету судової влади в Україні та гарантія безпеки громадян були на належному рівні. Сподіваємось на професійний підхід підрозділів, які забезпечують охорону судових установ, та дякуємо за їхню щоденну роботу.

За повідомленням прес-служби суду