Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Жінка в полоні»: Вінницький міський суд долучився до тематичних заходів, присвячених Всесвітньому дню протидії торгівлі людьми

31 липня 2019, 10:22

Щорічно, у кінці липня в Україні та у всьому світі відзначають Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який покликаний привернути увагу усіх громадян до боротьби з цим негативним явищем. З нагоди відзначення Європейського дня, у Вінниці організовано ряд інформативних та пізнавальних заходів.

Так, 30 липня 2019 року, у місті Вінниці на базі кінотеатру «Родина» відбувся безкоштовний перегляд фільму «Жінка в полоні». Від Вінницького міського суду Вінницької області, в числі тих, хто мав змогу відвідати та ознайомитись із матеріалами кінострічки, виступила працівник суду, на якого покладено виконання посадових обов’язків прес-секретаря Анастасія Осадчук.

Мета фільму – розповісти про проблему, що є актуальна в будь-якій країні, зокрема і в Україні та донести людству, що трагедія, яка відбувається всередині суспільства, це  результат ігнорування та замовчування страшного явища.

На початку інформативного заходу, вітальним словом зустріли глядачів запрошені експерти, які наголосили на серйозності негативного явища, яке існує навколо нас, на проблемі замовчування даного питання та побажали легкого перегляду, емоційно-важкого для сприйняття фільму. Під час перегляду кінострічки, присутні мали змогу наглядно ознайомитись з психологічним портретом представлених персонажів, порівняти їх поведінку. Режисер фільму, ніби, наголошує та тому, що не варто бути байдужим до чужого болю, що кожна людина має право на повагу та свободу.

Наприкінці зустрічі, відбулось обговорення представленої документальної стрічки глядачів із запрошеними експертами. Присутні в залі з серйозністю поставились до проблеми, яка спіткала увесь світ, тому не соромились дискутувати, висловлювати особисті думки щодо історії, яку продемонстрували.

 «Фільм «Жінка в полоні» – це історія про 52-річну угорку, яка вже десятиліття, працюючи двадцять годин на день та без оплати труда, служить одній родині. Відібравши документи у жінки, їй доводиться харчуватися недоїдками. Бідолашна не має навіть ліжка для сну. Незважаючи на страждання та відчуття страху, угорка мріє повернути собі своє життя. Присутність камери допомагає їй усвідомити, що вона не одна, що потрібно боротися. Тому після декількох років страждань, жінка набирається духу та розповідає свій план втечі».

 

За повідомленням прес-служби суду