Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засудженний до довічного позбавлення волі за жорстоке вбивство патрульних оскаржує вирок суду: у справі оголошена перерва

30 липня 2019, 12:13

Сьогодні у Дніпровському апеляційному суді  розпочали розгляд кримінального провадження за апеляційними скаргами Пугачова О.В та його захисника на вирок суду присяжних Кіровського районного суду м.Дніпропетровська від 8 квітня 2019 року, щодо Олексанадра Пугачова, обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), частиною другою статті 15, пунктом 13 частини другої статті 115 (умисне вбивство), частина третя статті 262 (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем), статті 348, пункт 1 частини другої статті 115 Кримінального кодексу України, яким його визнано винним у тому, що 25 вересня 2016 року поблизу центрального автовокзалу у м. Дніпрі. Тоді 2-є патрульних зупинили автівку, яка проїхала на червоне світло та попросили водія пред`явити документи. Отримавши їх, патрульний повернувся до свого службового автомобіля. Олександр Пугачов, будучи обізнаним з тим, що перебуває у розшуку за скоєння інших злочинів на території України, намагаючись уникнути свого викриття та подальшого затримання представниками поліції, дістав свій пістолет, підійшов до автівки патрульних та, погрожуючи зброєю працівнику поліції, почав вимагати аби той віддав свою табельну вогнепальну зброю. Отримавши відмову зловмисник силоміць витягнув поліцейського з машини, поклав його на землю та кілька разів у нього вистрелив. Від вогнепальних поранень потерпілий помер на місці. Потім затриманий здійснив ще ряд пострілів у співробітницю патрульної поліції, яка перебувала поблизу службової автівки та намагався втекти з місця злочину. Від отриманих поранень жінка того ж дня померла у лікарні.

Свідком інциденту на автовокзалі став водій маршрутки. Він намагався зупинити зловмисника, заблокувавши своїм мікроавтобусом йому шлях. Однак відступився після погроз вбивства.

Суд першої інстанції призначив обвинуваченому покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім того, суд також постановив стягнути з обвинуваченого на користь потерпілої сторони 3 млн грн моральної шкоди. Не погодившись з таким рішенням суду обвинувачений подав апеляцію.

Сьогодні у ході судового засідання колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Дніпровського апеляційного суду розглянула заяву обвинуваченого щодо перенесення слухання справи.

У справі оголошена перерва до 17 вересня 2019 року.

 

За повідомленням прес-служби суду