Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Луганському окружному адміністративному суді проведено круглий стіл «Порядок звернення до Європейського суду»

26 липня 2019, 16:05

Сьогодні, 26 липня 2019 року в приміщенні Луганського окружного адміністративного суду проведено круглий стіл для працівників апарату на тему: «Порядок звернення до Європейського суду». Захід провели представники Громадської організації «Громадська платформа»» Сергій Кошель та  Інна Пархоменко разом з адвокатом-експертом Романом Пустовойтовим.

Розмову розпочали з дослідження, яке було проведено ГО «Громадська платформа» щодо правових та соціальних проблем, з якими доводиться стикатися людям в порядку звернення до Європейського суду для захисту своїх порушених прав та ознайомлено з основними приписами Конвенції ООН. Акцент заходу було зроблено на висвітленні особливостей порядку звернення до Європейського суду .

Обговорили проблеми забезпечення ефективного захисту прав, свобод та інтересів осіб,  відновлення їх порушеного права, ліквідації шкідливих наслідків та  реальне впровадження у суспільні відносини принципу верховенства права захист яких здійснюється перш за все судами.

У фінальній частині, за підсумками круглого столу, доповідачі надали працівникам апарату суду практичні поради, сторони домовились про взаємний обмін досвідом та інформацією,  визначили основні шляхи співпраці та комунікативні напрямки.

 

За повідомленням прес-служби суду