Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив строки тримання під вартою студенту, підозрюваному у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті

26 липня 2019, 14:09

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко розглянуто клопотання про продовження строків тримання під вартою стосовно 20-річного студента Чорноморського національного університету ім.П.Могили, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частина друга статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб, що спричинило смерть потерпілого).

Відповідно до матеріалів клопотання, 13.05.2019, близько 03.40 год, останній, разом з іншим підозрюваним, з яким вони разом навчаються в університеті, перебуваючи в дворі будинку по пров.Парусному, 1 в м.Миколаєві, нанесли численні удари ногами та дерев’яною штахетиною з цвяхом, 50-річному чоловіку.

Від отриманих тілесних ушкоджень останній помер в кареті швидкої медичної допомоги.

Прокурор клопотання підтримав, зазначив, що підозрюваний може переховуватись від слідства та суду і чинити тиск або незаконно впливати на іншого підозрюваного у даному провадженні.

Захисник просив відмовити у задоволенні клопотання, оскільки ризики зазначені прокурором існують і щодо іншого підозрюваного у зазначеному проваджені, однак йому будь-який запобіжний захід не обирався.

А за такого, на думку захисника, слід змінити запобіжний захід на більш м’який.

Підозрюваний провину не визнавав і просив обрати щодо нього запобіжний захід не пов'язаний з позбавленням волі.

З урахуванням всіх обставин справи, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила продовжити строки тримання під вартою щодо підозрюваного до 27.08.2019.

За повідомленням прес-служби суду