Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Сумському окружному адміністративному суді відбулась презентація результатів анкетування судів Сумської області

26 липня 2019, 11:16

25 липня 2019 року в приміщенні Сумського окружного адміністративного суду відбулася презентація результатів дослідження ставлення відвідувачів судів до окремих аспектів роботи судів за методологією КГЗ в рамках системи оцінювання роботи суду (СОРС) в Сумській області. Опитування проводила громадська організація «Північна правозахисна група в рамках проекту «Проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування (КГЗ) в Чернігівській та Сумській областях», що реалізовувався за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

Мета даного дослідження полягала у вивченні думки громадян щодо організації роботи судів, виявлення прогалин у роботі та вдосконаленню організації функціонування судів в цілому.

Участь у заході взяли керівництво та судді адміністративного, господарського та інших загальних судів Сумської області, представники територіального управління Державної судової адміністрації, Головного територіального управління юстиції та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області, представники адвокатської та правозахисної спільноти.

В обговоренні звіту прийняв участь заступник голови Сумського окружного адміністративного суду Сергій Воловик, який зазначив, що анкетування є ефективним інструментом взаємної комунікації між судом та його відвідувачами, а також висловив вдячність представникам ГО «Північна правозахисна група» Володимиру Виноградову та Наталії Єсіній за проведену роботу.

            Опитування проводилися безпосередньо в приміщеннях судів шляхом індивідуального інтерв’ю та анкетування за наступними критеріями:

- доступність суду;

- зручність та комфортність перебування в суді;

- повнота та ясність інформації, прийнятність витрат, пов’язаних зі зверненням до суду;

- доступність правової допомоги у разі необхідності;

- дотримання термінів судового розгляду;

- сприйняття роботи працівників апарату суду;

- сприйняття роботи судді.

 

За результатами узагальнення анкет для Сумського окружного адміністративного суду  виставлені наступні інтегральні показники за п’ятибальною шкалою:

·            доступність суду - 4,50

·            зручність та комфортність перебування в суді - 4,80

·            повнота та ясність інформації - 4,82

·            сприйняття роботи працівників апарату суду - 4,74

·            дотримання термінів судового розгляду - 4,58

·            сприйняття роботи суддів - 4,68

Сумський окружний адміністративний суд завжди підтримує проекти, спрямовані на підвищення прозорості у діяльності судової гілки влади та завжди готовий долучитися до роботи у таких заходах спільно з іншими державними установами, громадськими та міжнародними організаціями.

Проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування в Сумській та Чернігівській областях проводилось за підтримки USAID в рамках Програми «Нове правосуддя».

 

За повідомленням прес-служби суду