Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За повторне вчинення злочину грабіжника засуджено до 4 років позбавлення волі

25 липня 2019, 09:51

24 липня 2019 року Соснівський районний суд м. Черкаси визнав винним 33-річного чоловіка у вчиненні відкритого викрадення чужого майна (грабежу), вчиненого повторно (частина друга статті 186 Кримінального кодексу України).

За вказаний злочин суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 4 роки.

Як вказано у вироці суду, раніше судимий обвинувачений, маючи не зняту та не погашену судимість, на шлях виправлення не став та повторно вчинив новий умисний злочин. В червні 2019 року в пообідній час він зайшов до приміщення загальноосвітньої школи № 32 у м. Черкаси та скориставшись тим, що потерпіла розмовляла по телефону, зі стільця в холі схопив її сумку, сховав під свою футболку та вибіг з приміщення школи. Жінка почала кричати та бігти за ним, але наздогнати не змогла. На галас зі школи вибіг майстер, який і наздогнав грабіжника та повернув його до школи разом з викраденою сумкою.

Зловмисник свою вину визнав у повному обсязі, крім того його вину повністю підтвердили зібрані по справі докази.

Відтак, суд, за сукупністю вироків, оскільки обвинувачений вчинив кримінальне правопорушення в період умовно-дострокового звільнення по відбуттю покарання за попереднім вироком суду, частково приєднав йому невідбуте покарання строком  1(один)  місяць  позбавлення волі і  остаточно призначив покарання у вигляді 4 (чотири) роки 1 місяць позбавлення волі.

Вирок суду не вступив в законну силу, він може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів.

За повідомленням прес-служби суду