Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дев’ять років позбавлення волі отримав чоловік за вчинення розбійного нападу на пенсіонерку

22 липня 2019, 12:07

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу ухвалив вирок по кримінальній справі стосовно 27-річного громадянина В., обвинуваченого у вчиненні розбійного нападу (частина четверта статті 187 Кримінального кодексу України).

Розглядом кримінальної справи встановлено, що 28 грудня 2018 року о 04 годині через незачинені двері до будівлі літньої кухні приватного домоволодіння, що розташоване в Центрально-Міському районі м. Кривого Рогу, де в цей час перебувала 69-річна потерпіла, проник обвинувачений В. Останній став вимагати від пенсіонерки коштовності та гроші. Потерпіла повідомила нападника, що вона немає ні грошей, ні коштовностей, після чого обвинувачений В. вдарив її кулаком в перенісся та схопивши біля печі сокиру наніс пенсіонерці три удари в область голови. Такими діями нападника  потерпілій було спричинено відкриту черепно-мозкову травму у сукупності, що відноситься до тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя. Розуміючи, що пенсіонерка не зможе в подальшому завдати нападнику опору, останній з кишені халату потерпілої викрав мобільний телефон марки «Nokia 107» із сім-картою. 

В судовому засіданні прокурор довів винуватість громадянина В. у скоєні вказаного злочину, а обвинувачений визнав вину і розкаявся у вчиненому. Потерпіла під час судового розгляду просила призначити обвинуваченому суворе покарання.

Вироком суду обвинуваченому В. призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа №216/1713/19. Вирок суду від 12 липня 2019 року.

 

За повідомленням прес-служби суду