Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшов обвинувальний акт за фактом легалізації доходів одержаних злочинним шляхом, вчиненої підозрюваною повторно

19 липня 2019, 16:48

До Білопільського районного суду Сумської області надійшов обвинувальний акт стосовно громадянки С., обвинуваченої за частиною другою статті 209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинена повторно).

Згідно обвинувального акту громадянка С. обіймала посаду директора ТОВ «КОЛПРО» та була його єдиним засновником. У серпні 2017 року у неї повторно виник злочинний умисел, направлений на заволодіння чужими (державними) грошовими коштами, шляхом зловживання службовим становищем, підробки і використання підроблених офіційних документів, зокрема, шляхом внесення недостовірних даних до документів ТОВ «КОЛПРО». Згодом громадянка С. реалізувала свій злочинний умисел, повторно вчинивши фінансові операції з коштами у сумі 86440,18 грн, одержаними внаслідок вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 191 Кримінального кодексу України, яке відповідно до вимог примітки 1 до статті 209 цього ж кодексу є небезпечними  протиправним діянням, що передувало легалізації (відмиванню) доходів.

Санкція частини другої статті 209 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

А відповідно до статті 31 Кримінального процесуального кодексу України кримінальне провадження в суді першої інстанції щодо злочинів, за вчинення яких передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк більше десяти років, здійснюється колегіально судом у складі трьох суддів.

Тому кримінальне провадження стосовно громадянки С. підлягає колегіальному розгляду у складі: головуючого судді – Кліщ О.В. та суддів Терещенко О.І., Замченко А.О.

Підготовче судове засідання призначено на 14:00 год 26 липня 2019 року.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №592/9861/19.

 

За повідомленням прес-служби суду