Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд установив підозрюваному та його захиснику строк ознайомлення з матеріалами кримінального провадження

19 липня 2019, 16:09

19 липня 2019 року слідчий суддя Тростянецького районного суду Сумської області постановила ухвалу, якою задовольнила клопотання слідчого Тростянецького відділення поліції і встановила термін до 29 липня 2019 року для ознайомлення підозрюваним і його захисником з матеріалами досудового розслідування, після спливу якого останні вважатимуться такими, що реалізували своє право на доступ до матеріалів досудового розслідування.

У клопотанні, яке слідчий суддя визнала обґрунтованим, слідчий посилався на те, що  стороні захисту з 3 липня 2019 року надано доступ до матеріалів. На момент звернення слідчого  з клопотанням (16 липня 2019 року) частково з матеріалами ознайомився лише захисник, а підозрюваний для ознайомлення  взагалі не з’являвся. З урахуванням обсягу матеріалів кримінального провадження та поведінки сторони захисту щодо реалізації свого права, у якій вбачається зволікання,  слідчий суддя визначила відповідний строк.

За матеріалами досудового розслідування виконроб товариства з обмеженою відповідальністю підозрюється у вчиненні службового підроблення та умисного заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем. Зокрема, за версією обвинувачення були складені акти приймання виконаних будівельних робіт, в яких були відображені роботи, які фактично не виконувались, на підставі таких актів були безпідставно перераховані товариству бюджетні кошти.

 

За повідомленням прес-служби суду