Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у неправдивому повідомленні про замінування магазину «Наті» в с. Нерубайське Біляївського району взято під варту

18 липня 2019, 11:22

17 липня 2019 року слідчим суддею Біляївського районного суду Одеської області було обрано запобіжний захід підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) - у виді тримання під вартою на строк 60 днів, з визначенням розміру застави, як запобіжного заходу, достатнього для забезпечення виконання підозрюваним обов'язків, передбачених КПК України у розмірі 76840 грн

Довідково:  досудовим розслідуванням встановлено, що 15 липня 2019 року біля 13:25 у підозрюваного В. раптово виник злочинний умисел направлений на завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками в магазині «Наті», який розташований в с. Нерубайське Біляївського району Одеської області.

Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху,  громадянин В. 15 липня 2019 року о 13:38, використовуючи належачий йому мобільний телефон «SAMSUNG», знаходячись за місцем тимчасового мешкання в с. Нерубайське здійснив дзвінок на телефон спецлінії «102» чергової частини ГУНП в Одеській області, в ході якого, достовірно знаючи, що інформація, яку він збирається повідомити є неправдивою та розуміючи, що таке повідомлення створить обстановку загального страху і невпевненості населення, порушить громадську безпеку, повідомив оператору «102» чергової частини ГУНП в Одеській області про те що: – «В магазині Наті вул. Зелена 3-А заклав бомбу, є 3 години до спрацювання».

В ході виїзду слідчо-оперативної групи в магазин «Наті», вищевказане повідомлення громадянина В. про підготовку вибуху не підтвердилося. Перевіркою зазначеного повідомлення встановлено, що вибухових пристроїв та вибухонебезпечних речовин в магазині не виявлено, а повідомлення про підготовку вибуху є завідомо неправдиве.

15 липня 2019 року о 17:30, за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статты 259 Кримінального кодексу України, в порядку статті 208 КПК України, громадянина В. затримано.  

При застосуванні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано, що підозрюваний є мешканцем іншої області, раніше неодноразово судимий, крім того, відповідно до вироку Монастирищенського районного суду Черкаської області від 16 травня 2018 року останньому призначено покарання за частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України у вигляді 5 років позбавлення волі, на підставі статтей 75,76 Кримінального кодексу України з іспитовим строком на 3 роки.

 

           За повідомленням прес-служби суду