Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено двох буковинців, які обстріляли автівку та вбили чоловіка

12 липня 2019, 12:02

09.07.2019  Чернівецький апеляційний суд, у відкритому судовому засіданні, розглянув кримінальне провадження відносно двох жителів с. Корчівці Глибоцького району: 30-річного чоловіка обвинуваченого за частиною четвертою статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України та 18-річного хлопця обвинуваченого за частиною першою статті 119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України.

Апеляційним судом встановлено, що проїжджаючи по селу 30-річний водій, з хуліганських мотивів, вистрілив в припаркований біля Будинку культури транспортний засіб, пошкодивши ліву шину, після чого поїхав в напрямку села Купка.

Прибувши у своє село, 18-річний пасажир з тієї ж гладкоствольної мисливської рушниці, з необережності вистрілив в 44-річного односельця, чим  спричинив йому  тілесні ушкодження несумісні з життям.

Вироком Сторожинецького районного суду 30- річного чоловіка визнано винним  за частиною четвертою статті 296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі, а його 18-річного товариша за частиною першою статті 119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України засуджено до 4 років позбавлення волі. Проте, на підставі статті 75 Кримінального кодексу України суд першої інстанції звільнив злочинців від відбування покарання з випробуванням, якщо вони протягом трьохрічного іспитового строку не вчинять нового злочину і виконають покладені на них судом обов’язки.

Втім, з рішенням суду не погодилася сторона обвинувачення і подала апеляційну скаргу.

При апеляційному перегляді справи, колегією суддів Чернівецького апеляційного суду були враховані всі фактичні обставини справи і, з урахуванням ступеня тяжкості вчинених злочинів та даних про осіб обвинувачених, скасувавши  вирок районного суду в частині призначених покарань,  визнано осіб обвинувачених винними за скоєння злочинів та призначено їм покарання у виді трьох років позбавлення волі кожному з реальним відбуттям призначеного покарання. Винних у вчинені злочинів, апеляційним судом взято під варту із зали суду негайно.  

 

За повідомленням прес-служби суду 

 

 

Прес-служба

 Чернівецького апеляційного суду