Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у стрільбі з автомата у кафе до суду залишать під вартою  

11 липня 2019, 12:30

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 31-річного мешканця Рокитнівського району, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною четвертою статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї).

Так, громадянин Д. підозрюється у тому, що 21 травня 2018 року близько 2-ї год, перебуваючи на території сільськогосподарського приватного підприємства «Верес» та приміщенні нелегально пристосованому під кафе, що знаходяться в с. Старе Село Рокитнівського району Рівненської області, мав при собі вогнепальну зброю – автомат. З якого у присутності людей безпідставно здійснив більше 5 хаотичних пострілів вгору. У відповідь на зауваження присутніх чоловік не реагував та погрожував їм застосуванням насильства. В цей час, троє чоловіків намагалися відібрати в нього зброю, внаслідок чого підозрюваний здійснюючи постріл, одному з них заподіяв тілесні ушкодження.

Рівненським міським судом від 3 червня 2019 року  підозрюваному обрано запобіжний захід — тримання під вартою.

Захисник підозрюваного оскаржив ухвалу місцевого суду в апеляційному порядку, переконуючи в суді, що стороною обвинувачення, на його думку, не надано достатніх доказів, які б підтверджували існування ризиків, на які вказує слідчий у клопотанні, а тому просив обрати запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою.

Рівненський апеляційний суд в складі колегії суддів палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши доводи сторін, взяв до уваги той факт, що в разі звільнення підозрюваного з-під варти він може переховуватися від органів досудового розслідування та суду; незаконно впливати на потерпілих та свідків у даному кримінальному провадженні; знищити, приховати або спотворити речі і документи, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, а також, що громадянин Д. обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, за вчинення якого передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років, ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду від 3 червня 2019 року про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного Д. залишив без змін, апеляційну скаргу захисника — без задоволення.   

Володимир Іващук,

суддя-спікер Рівненського апеляційного суду