Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники міжнародних спостережних організацій з робочим візитом відвідали Закарпатський окружний адміністративний суд  

11 липня 2019, 12:13

Із спостерігачами Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі (БДІПЛ/ ОБСЄ)  Міхаелою Зівіч, Філіпом Пейович , а також Маєю Влаіч Суліч з колегою  - довгостроковими спостерігачами за виборами Європейської мережі  організацій зі спостереження  за виборами ( ENEMO) зустрівся голова Закарпатського окружного адміністративного суду  Сергій Рейті.

Представники обох спостережних місій зазначили, що  їхнім завданням є спостереження за якістю проведення виборчого процесу та надання висновку щодо відповідності його національному законодавству та міжнародним стандартам.  До суду вони  прийшли з метою дізнатися про кількість і зміст скарг чи позовних заяв,  та як вони вирішилися.

Зі свого боку  Сергій Рейті повідомив присутнім, що до суду на даний час не надходило позовних заяв щодо виборчого процесу позачергових  парламентських виборів України 2019 р. Також він розповів присутнім про справи, які підсудні окружним адміністративним судам - оскарження рішень, дій чи бездіяльності територіальних (окружних) виборчих комісій, про строки звернення до суду  та строки розгляду судом виборчих справ.

На завершення зустрічі представники моніторингових місій подякували голові суду за  приділену увагу та  можливість спілкування.

 

За повідомленням прес-служби суду