Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Житель Севастополя оскаржує окремі положення постанови КМУ про порядок в’їзду та виїзду з тимчасово окупованої території України

10 липня 2019, 16:37

10 липня відбулось підготовче засідання Окружного адміністративного суду міста Києва у справі за позовом жителя Севастополя до Кабінету Міністрів України щодо визнання нечинними окремих положень постанови, якою регулюється порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Позивач оскаржує закріплені постановою положення про те, що в’їзд та виїзд з тимчасово окупованої території України громадян України, які не досягли 16-літнього віку, здійснюється виключно за умови пред’явлення паспорта громадянина України, або закордонного паспорта, або проїзного документа дитини. Така вимога, на думку позивача, порушує права його сина на свободу пересування та штучно обмежує можливості отримання документа, що підтверджує громадянство.

В ході підготовчого засідання суд розглянув подані сторонами клопотання та оголосив перерву у розгляді справи до 1 серпня 2019 року для з’ясування окремих обставин.

 

За повідомленням прес-служби суду