Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київський апеляційний суд залишив без змін вирок суду, яким Дмитра Россошанського визнано винним у скоєнні смертельної ДТП

09 липня 2019, 10:09

8 липня 2019 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула провадження за апеляційними скаргами, поданими на вирок Обухівського районного суду Київської області від 24 жовтня 2018 року та ухвалу Обухівського районного суду Київської області від 1 листопада 2018 року, якими Д.Ю. Росошанського визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України та відмовлено у задоволенні клопотання захисників та обвинуваченого про застосування до Д.Ю. Росошанського  Закону України «Про амністію у 2016 році».

Так, судом першої інстанції встановлено, що  30 вересня 2015 року, Д.Ю. Росошанський, керуючи власним технічно справним автомобілем «Daewoo Lanos», рухаючись проїзною частиною вулиці Вербова в селі Демидів Вишгородського району Київської області, в порушення вимог пункту 2.3 б) Правил дорожнього руху України,  не був уважним, не стежив за дорожньою обстановкою, невчасно відреагував на її зміну, та, в порушення вимог пункту 12.3 Правил дорожнього руху, маючи можливість виявити небезпеку для руху, яку йому становив пішохід, не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху об’їзду перешкоди, на що у нього не було перешкод технічного характеру, внаслідок чого допустив наїзд передньою правою частиною керованого ним транспортного засобу на С.С. Сапатінську, яка рухалася вказаною проїзною частиною. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди С.С. Сапатінська від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці події. 

Обухівським районним судом Київської області Д.Ю. Россошанському  призначено покарання у виді позбавлення волі строком на сім років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки. Крім того, у задоволенні клопотання захисників та обвинуваченого про застосування до Д.Ю. Росошанського  Закону України «Про амністію у 2016 році», судом відмовлено.

Київський апеляційний суд, розглянувши повно і всебічно матеріали кримінального провадження, оцінивши зібрані та досліджені докази в їх сукупності, залишив апеляційну скаргу захисника, подану в інтересах обвинуваченого Д.Ю. Россошанського без задоволення, а ухвалу Обухівського районного суду Київської області від 1 листопада 2018 року – без змін.

Апеляційні скарги, подані представником Руденко А.С. в інтересах потерпілої Дуняк К.М, захисником Цибенко О.В.  в інтересах Д.Ю. Россошанського та  обвинуваченим Д.Ю. Россошанським залишено без задоволення.

В порядку частини другої статті 404 Кримінального процесуального кодексу України, вирок Обухівського районного суду Київської області від 24 жовтня 2018 року, змінено в частині заліку досудового тримання під вартою обвинуваченому Д.Ю. Россошанському.

На підставі частини 5 статті 72 Кримінального кодексу України (у редакції від 26 листопада 2015 року), зараховано обвинуваченому Д.Ю. Россошанському у строк відбування покарання строк попереднього ув’язнення з 20 липня 2016 року по день набрання вироком законної сили, з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

В решті вирок Обухівського районного суду Київської області від 24 жовтня 2018 року щодо Д.Ю. Россошанського – залишено без змін.

Фото-ТСН

За повідомленням прес-служби суду