Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід - тримання під вартою підозрюваному в жорстокому вбивстві, яке сталося в с.Маяки Біляївського району Одеської області

05 липня 2019, 15:38

     

4 липня 2019 року слідчим суддею Біляївського районного суду Одеської області було задоволено клопотання слідчого СВ Біляївського ВП ГУНП в Одеській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно підозрюваного М. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) з утриманням його в Одеському слідчому ізоляторі строком на 60 днів.

Довідково:  16 червня 2019 року приблизно о 23:00, більш точний час в ході досудового розслідування встановити не представилось можливим, підозрюваний, перебуваючи навпроти будинку по вулиці Булавіна в с. Маяки Біляївського району Одеської області, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин з метою умисного вбивства громадянина Є., 1985 року народження, наніс серію ударів, в область грудної клітини, черевної частини тіла.

Реалізуючи свій злочинний намір спрямований на умисне вбивство громадянина Є., підозрюваний після нанесення серії ударів схопив останнього  за шию та почав здушувати, в результаті чого громадянин Є. знепритомнів та впав на землю. Підозрюваний продовжуючи свої злочинні дії, з метою приховування тіла, узяв його за ліву руку та потяг на територію занедбаного домоволодіння та будучи не впевненим в досягненні своєї цілі щодо настання смерті громадянина Є. знайшов на прилеглій до території будинку бетонний блок, яким декілька разів наніс удари в область обличчя останнього після чого поклав бетонний блок йому на голову та зник з місця скоєння злочину. 

У підозрюваного М. відсутні стійкі соціальні зв’язки – не одружений, відсутні неповнолітні і недієздатні утриманці, підозрюваний не працює, у нього відсутнє місце навчання, тобто легальних засобів для існування, враховуючи тяжкість інкримінованого йому злочину та застосування до потерпілого насильства,  що свідчить про можливість переховування від органів досудового розслідування та суду, можливість вчинити іншого кримінального правопорушення.

Суддя враховував те, що тіло померлого громадянина Є., було оголене та місце знаходження верхніх речей на теперішній час органом досудового розслідування не встановлено, свідчить про те, що підозрюваний може знищити, сховати або спотворити речі чи документи, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення.

Також, при обранні запобіжного заходу у порядку частини першої статті 178 КПК України було враховано те, що докази про вчинення злочину підозрюваним є вагомими, покарання, яке загрожує йому у разі визнання винним у вчиненні злочину передбачене законом лише у виді  позбавлення волі, задовільний стан здоров’я та молодий вік, відсутність міцних соціальних зв’язків та місця роботи, навчання, відсутність відомостей про майновий стан підозрюваного, застосування відносно потерпілого в момент вчинення кримінального правопорушення жорстокого насильства, запобігти вказаним ризикам шляхом застосування більш м’яких запобіжних заходів неможливо.

 

За повідомленням прес-служби суду