Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд просять визнати незаконною реімбурсацію з 1 квітня лікарських засобів виключно за електронними рецептами

25 червня 2019, 09:02

Народний депутат Андрій Деркач позивається до Кабінету Міністрів України щодо здійснення  з 1 квітня реімбурсації лікарських засобів виключно за електронними рецептами. Відповідний позов надійшов до Окружного адміністративного суду міста Києва.

Зокрема, позивач просить суд визнати незаконним та нечинним певний абзац урядової постанови «Деякі питання реімбурсації лікарських засобів», а саме – з 1 квітня 2019 року реімбурсація лікарських засобів здійснюється виключно за електронними рецептами, виписаними через електронну систему охорони здоров’я, відповідно до Порядку затвердженого постановою КМУ “Про забезпечення доступності лікарських засобів”. 

Окрім цього, народний депутат Андрій Деркач просить суд витребувати в Секретаріаті Кабінету Міністрів копію проекту постанови «Деякі питання реімбурсації лікарських засобів» разом з обов’язковими додатками до неї, довідки про проходження проекту акту, протоколу узгоджених позицій, висновку Мін’юсту про проведення правової експертизи проекту акта. Також позивач просить суд витребувати експертний висновок Секретаріату КМУ до проекту цього акту.

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження за даною адміністративною справою.

 

За повідомленням прес-служби суду