Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тренери навчального курсу «Парламентські вибори в Україні 2019» пройшли відповідну підготовку

24 червня 2019, 17:22

19–21 червня 2019 року проходив тренінг для тренерів із навчального курсу для суддів адміністративних судів «Парламентські вибори в Україні 2019: окремі аспекти судового врегулювання спорів, пов'язаних з виборами».

Програму курсу та посібник для суддів розроблено за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) та Програми USAID «Нове правосуддя».

Суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду  Олена Губська одна з розробників навчального курсу, серед яких діючі судді та судді у відставці, а також провідні науковці.

Під час заходу обговорили методичні рекомендації щодо підготовки та проведення тренінгу для суддів, які можуть бути використані під час проведення тренінгів.

Тренери розкрили складові успішного практичного навчання, особливості структурування навчального матеріалу, компоненти кожної із стадій тренінгу, візуалізацію як елемент структурування, адаптування навчального матеріалу, можливі труднощі та лайфхаки проведення ефективного тренінгу.

Крім того, викладачі курсу висвітлили міжнародні стандарти, принципи виборчого процесу, суб'єктивні виборчі права, порядок ведення передвиборної агітації, голосування та встановлення підсумків виборів, процесуальне право та правила розгляду виборчих спорів.

Суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Олена Губська взяла активну участь і в обговоренні норм матеріального права, і у визначенні проблемних аспектів норм процесуального права під час розгляду виборчих спорів.

За повідомленням прес-служби суду