Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заява Конотопського міськрайонного суду Сумської області з приводу публікації у виданні «Не мовчи»

24 червня 2019, 14:30

У виданні «Не мовчи» №15 від 19 червня 2019 року надруковано статтю «Що важливіше, ремонт суду чи дитячої лікарні?» де йдеться про те, що І.Молоток «перенаправив» кошти, що мали піти на дитячі лікарні в м.Конотоп та м.Шостка, на ремонт будівлі Конотопського міськрайонного суду.

Конотопський міськрайонний суд Сумської області на розповсюджену в виданні «Не мовчи» інформацію, заявляє наступне:

Приміщення суду по вул.Садова, 8 в м.Конотопі було здано в експлуатацію в 1986 році. На той час в зазначеному приміщенні було розташовано два суди – Конотопський міський суд та Конотопський районний суд. В Конотопському міському суді здійснювало правосуддя 3 судді, а в Конотопському районному суді – 2 судді.

Тобто, нині функціонуюче приміщення суду розраховано на чисельність суддів 5 осіб.

Указом Президента України №328/2004 від 15.03.2004 “Про внесення змін до мережі та кількісного складу суддів місцевих судів” ліквідовано  Конотопський міський та районний суди Сумської області та утворено Конотопський міськрайонний суд Сумської області. Штатна чисельність суддів Конотопського міськрайонного суду Сумської області – 12 суддів.

На базі Конотопського міськрайонного суду Сумської області, відповідно до Указу Президента України від 29.12.2017 №451/2017 “Про реорганізацію місцевих загальних судів” утворено Конотопський окружний суд – у місті Конотопі, Буринському та Конотопському районах Сумської області з чисельністю суддів - 15 суддів.

Відповідно до статті 130 Конституції України, держава забезпечує фінансування та належні умови для функціонування судів і діяльності суддів. У Державному бюджеті України окремо визначаються видатки на утримання судів з урахуванням пропозицій Вищої ради правосуддя.

Відповідно до  статті 125 Закону України  «Про судоустрій» від 7.12.2002 №3018-ІІІ, Указу Президента України від 29.08.2002 №780/2002 «Про Державну судову адміністрацію України» була проведена реорганізація в судовій системі та створена Державна судова адміністрація України і її територіальні управління в областях.

Територіальному управлінню Державної судової адміністрації суди області не підпорядковані. Управління створене для організаційного забезпечення діяльності судів, здійснення матеріального і соціального забезпечення суддів та працівників апарату судів.

У зв’язку з утворенням Конотопського окружного суду, було проведено обстеження будівлі суду та встановлено, що з врахуванням змін до КПК України, будівля суду не зможе забезпечити належний супровід судового процесу. За результатами обстеження було прийнято рішення про реконструкцію існуючої будівлі та будівництво нової.

Територіальне управління Державної судової адміністрації в Сумській області займалось розробленням проектно-кошторисної документації та організацією проведення тендеру.

На сьогодні питання про виділення коштів не вирішено.

Враховуючи вищевикладене, повідомляємо, що ніяким чином народний депутат України І.Молоток не міг сприяти реконструкції будівлі суду та кошти виділені для ремонту лікарень жодним чином не могли бути спрямовані для проведення реконструкції будівлі суду.

Крім того, Конотопський міськрайонний суд Сумської області звертається до представників ЗМІ, громадських організацій, громадських активістів та пересічних громадян і просить, при висловлюванні своєї громадянської позиції, більш відповідально ставитись до оприлюдненої ними інформації.

 

Голова Конотопського

міськрайонного суду

Сумської області                                                                              Т.А.Буток