Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід поліцейському, якого підозрюють у вчиненні ДТП в Сумах

21 червня 2019, 18:12

21 червня 2019 року слідчим суддею Зарічного районного суду місто Сум застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання поліцейському, якого підозрюють у вчиненні ДТП на перехресті вулиць Петропавлівська та Перекопська в Сумах.

Одночасно на підозрюваного до 19 серпня 2019 року покладено наступні обов’язки:

  • прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, суду;
  • не відлучатися із місця постійного проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;
  • утримуватися від спілкування з приводу обставин, що досліджуються у даному кримінальному провадженні, із свідками

Дії водія кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тяжкі наслідки). Мова йде про резонансну дорожньо-транспортну пригоду, що сталась у м. Суми 19 серпня 2018 року близько 14:45.

Заслухавши учасників провадження, дослідивши надані матеріали, слідчий суддя дійшов висновків про обґрунтованість підозри у вчиненні підозрюваним інкримінованого йому злочину. Також наявні достатні підстави вважати, що підозрюваний може переховуватися від органів досудового розслідування та суду.

В той же час ні слідчим ні прокурором не доведений ризик того, що підозрюваний буде впливати на свідків, потерпілих та перешкоджати розслідуванню кримінального провадження. Дані ствердження є голослівними, судді не надано жодного пояснення свідка чи потерпілого, які-б стверджували, що підозрюваний вчиняв на них тиск, також не надано і доказів перешкоджання досудовому слідству.

Судом також враховано, що підозрюваний працює, має сім’ю та постійне місце мешкання, тісні соціальні зв’язки, позитивну характеристику. Підозрюваний не засуджувався і до кримінальної відповідальності не притягувався. Тому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання забезпечить належну процесуальну поведінку підозрюваного.

У задоволенні клопотання про відсторонення громадянина Г. від займаної посади відмовлено у зв’язку з необґрунтованістю.

На думку суду слідчим не було доведено те, що на даний час існують обставини, які б слугували підставами для відсторонення від посади чоловіка та що застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження як відсторонення від посади, з урахуванням встановлених на даний час обставин, виправдовує такий ступінь втручання у права і свободи підозрюваного.

Ухвали можуть бути оскаржені в апеляційному порядку протягом п’яти днів.

 

За повідомленням прес-служби суду