Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Господарському суді Миколаївської області відбувся круглий стіл з питань особливостей розгляду корпоративних спорів  

21 червня 2019, 15:27

21 червня 2019 року в Господарському суді Миколаївської області відбулося засідання круглого столу на тему: «Особливості розгляду корпоративних спорів: зміни в законодавстві, процесуальні новації та захист окремих видів корпоративних прав». Захід проведено на виконання плану роботи Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду на 2019 рік.

З метою участі в тематичному круглому столі, для забезпечення господарських судів методичною інформацією з питань правозастосування,  Господарський суд Миколаївської області відвідали з робочим візитом суддя Верховного Суду Ганна Вронська (секретар судової палати для розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду) та начальник управління забезпечення судової палати з розгляду справ щодо корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Дмитро Умрихін.

У роботі круглого столу взяли участь судді Господарського суду Миколаївської області, судді районних судів Миколаївського регіону, прокурори, адвокати, учасники всеукраїнської громадської організації «Асоціація правників України», інші представники правової спільноти тощо.  

Відкриваючи засідання круглого столу,  голова Господарського суду Миколаївської області Марина Мавродієва наголосила на важливості розгляду особливостей судової практики розгляду корпоративних спорів, оскільки чимало новел корпоративного законодавства потребують глибокого осмислення та вироблення усталених правових позицій.

На засіданні круглого столу було обговорено актуальні питання застосування норм матеріального і процесуального права під час розгляду корпоративних спорів. Ганна Вронська й Дмитро Умрихін ознайомили присутніх з найбільш проблемними аспектами захисту корпоративних прав, надали відповіді на запитання колег. У ході обговорення гості представили слайд-презентації, які узагальнюють досвід Верховного Суду із застосування найбільш складних норм корпоративного права, банківського законодавства.  

Керівництво та суддівський корпус Господарського суду Миколаївської області дякує колегам з Верховного Суду Ганні Вронській та Дмитрові Умрихіну за конструктивну дискусію й сподіваються на продовження обговорення проблемних питань практики судового розгляду інших категорій спорів.

 

 

За повідомленням прес-служби суду