Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За недбале ставлення до військової служби солдат сплатить понад 2 тисячі гривень штрафу

21 червня 2019, 12:14

20 червня 2019 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним військовослужбовця у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною другою статті 172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення (недбале ставлення військової службової особи до військової служби, вчинене в умовах особливого періоду) та застосував до нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 2465,00 грн..

Як зазначено в постанові суду, під час загального ранкового шикування для розводу на заняття по місцю дислокації військової частини, командиром патрульної роти було виявлено відсутність солдата військової служби за контрактом. Того ж дня  солдат військової служби за контрактом прибув у розташування військової частини, причини своєї відсутності пояснив тим, що вирішував особисті питання та проводив час на власний розсуд.

Таким чином, солдат будучи військовою службовою особою, в умовах особливого періоду, всупереч інтересам служби, внаслідок особистої недисциплінованості та безвідповідальності, у порушення статутних вимог недбало поставився до виконання покладених на нього обов’язків військової служби, за місцем служби у військовій частині в період відсутності службові обов’язки не виконував.

Відповідальність за недбале ставлення військової службової особи до військової служби, вчинене в умовах особливого періоду визначена частиною другою статті КУпАП, де вказано, що вчинення вказаного діяння тягне за собою накладення штрафу від ста сорока п’яти до двохсот вісімдесяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт з утриманням на гауптвахті на строк від семи до десяти діб.

Правопорушник в судовому засіданні свою вину визнав повністю, крім того, його вину підтверджували наявні у справі матеріали.

За повідомленням прес-служби суду