Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід водію автобуса, що підозрюється у автомобільній трощі неподалік Війтівців

21 червня 2019, 11:23

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  було обрано запобіжний  захід у вигляді цілодобового домашнього арешту львів’янину, який підозрюється у вчиненні злочину,  передбаченому  частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил  безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого).

Так, за матеріалами клопотання, підозрюваний працює водієм  та під час перевезення пасажирів за маршрутом «Неаполь (Італія ) – Херсон»  близько 2 год. 45 хв. неподалік смт. Війтівці Волочиського району  проявив неуважність та несвоєчасно помітив на його смузі руху в попутному напрямку сідловий тягач  із причепом,    не вжив заходів щодо зменшення швидкості руху та   здійснив наїзд передньою частиною автобуса на  задню ліву частину причепа.

Внаслідок зіткнення у автобусі вилетіло лобове скло та впало на автомобіль,  що рухався в зустрічному напрямку.  Автобус же після зіткнення змінив напрямок свого руху, виїхав на зустрічну смугу, з подальшим рухом у кювет, де здійснив наїзд на дерево та зупинився.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди підмінний водій автобуса помер у лікарні, ще три пасажирки отримали різного ступеня тілесні ушкодження, одна з яких ушкодження у  вигляді травматичної ампутації кисті руки.

Санкція частини другої статті 286 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3  до 8  років.

 

За повідомленням прес-служби суду