Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Понад 2 тисячі гривень штрафу доведеться сплатити військовослужбовцю за самовільне залишення місця служби

12 червня 2019, 14:12

12 червня 2019 року Скадовський районний суд Херсонської області визнав винним військовослужбовця у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 172-11 Кодексу України про адміністративні правопорушення (самовільне залишення військової частини військовослужбовцем в умовах особливого періоду) та застосував до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в дохід держави в розмірі 2465 грн.

Згідно із протоколом про адміністративне правопорушення, військовослужбовець контрактної служби в період з 26.03.2019 по 27.03.2019  в умовах особливого періоду, без поважних причин самовільно залишив територію військової частини у селищі Новомиколаївка Скадовського району Херсонської області.

У судове засідання правопорушник не з’явився, але спрямував на адресу суду заяву в якій просив проводити судове засідання без його участі в зв’язку з службовою зайнятістю. Свою вину визнав в повному обсязі, з викладеними в протоколі обставинами погодився, в скоєному щиро розкаявся.

Суд, дослідив всі обставини та матеріали справи та призначив покарання у межах санкції частини четвертої статті 172-11 КУпАП, врахувавши особу правопорушника, щире каяття, що є обставиною, яка пом’якшує покарання та відсутність обставин, які обтяжують покарання.

Також, військовослужбовцю доведеться сплатити і судовий збір у розмірі 384 грн. 20 коп.

Постанова наразі не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 10 днів.

З повним текстом постанови можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень, здійснивши пошук за номером справи 663/1148/19.

 

За повідомленням прес-служби суду