Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі за фактом смертельної ДТП апеляційний суд ухвалив новий вирок

12 червня 2019, 12:55

Волинський апеляційний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу засудженого на вирок Луцького міськрайонного суду Волинської області від 19 липня 2017 року у кримінальному провадженні № 161/4715/17, яким за частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого), призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 (п’ять) років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 (три) роки, а також звільнено від відбування основного покарання з випробуванням на підставі статей 75, 76 Кримінального кодексу України із встановленням 3 (трьох) річного іспитового строку та покладенням на нього певних обов’язків.

Засудженний вважав, що вирок суду першої інстанції в частині призначеного йому покарання необхідно скасувати, зменшивши термін іспитового строку та виключивши додаткове покарання у виді позбавлення права керування транспортними засобами.

Волинський апеляційний суд задовольнив частково апеляційну скаргу прокурора у якій він просив вирок суду першої інстанції скасувати та постановити новий вирок, яким призначити засудженому покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

Заслухавши доводи сторін Волинський апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції та ухвалив новий вирок, яким за частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України засудженому призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки 6 (шість) місяців з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 (три) роки.

В решті вирок суду першої інстанції – залишино без змін.

Довідково: резонансне ДТП сталося 30 січня 2017 року в селі Княгининок Луцького району. Засуджений насмерть збив жінку, яка йшла узбіччям, тримаючи малолітнього сина за руку. Чоловік утік з місця аварії.

За повідомленням прес-служби суду