Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дніпровський апеляційний суд обрав запобіжний захід підозрюваному у смертельній ДТП на вул. Маршала Малиновського у Дніпрі

10 червня 2019, 11:32

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Дніпровського апеляційного суду скасувала ухвалу суду першої інстанції, якою до підозрюваного у скоєні смертельної ДТП на вул. Маршала Малиновського у Дніпрі обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Вказаній особі органами досудового слідства інкриміновано те, що у середині травня цього року на вул. Маршала Малиновського, перебуваючи за кермом технічно справного автомобіля «Toyota Tundra», він грубо порушив правила безпеки дорожнього руху та допустив зіткнення з автомобілем "Kia", який рухався попереду у попутному напрямку. Внаслідок цього автівка "Kia" продовжила рух у некерованому стані та, виїхавши на зустрічну смугу, зіткнулась з автомобілем «Peugeot».

В наслідок ДТП загинули 3 людей, які перебували у “Peugeot”: водій та 2 пасажири, серед яких і малолітня дитина. Водій "Kia" перебуває у відділенні травматологіїї обласної лікарні.

Водієві “ Toyota” повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України — порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель потерпілих.

Дніпровський апеляційний суд скасував ухвалу суду першої інстанції та застосував до підозрюваного у ДТП запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1000 прожиткових мінімумів ( 1 млн 921 тис грн).

Правопорушника було взято під варту у залі апеляційного суду

 

За повідомленням прес-служби суду