Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

8 та 9 років позбавлення волі за розбійний напад на пенсіонерку,- вирок суду

07 червня 2019, 18:07

Вироком Татарбунарського районного суду Одеської області двох чоловіків визнано винними у вчиненні розбою (частина друга статті 187 Кримінального кодексу України) та призначено покарання у вигляді позбавлення волі із конфіскацією майна.

Два чоловіки – Н. 1991 року народження та Л. 1966 року народження, випиваючи спиртні напої, домовились здійснити напад на знайому жінку із метою заволодіння її майном. Прибувши до домоволодіння жінки-пенсіонерки, Л. наніс жінці удар кулаком в обличчя, від якого вона впала на землю.

Л. погрожуючи ножем, вимагав у потерпілої гроші, а Н. перевіряв її кишені та спостерігав за навколишньою обстановкою.

Розбійники заволоділи мобільним телефоном із сім-карткою та срібною каблучкою, загальна вартість яких склала 405 грн.

Потерпілій, у результаті нападу, спричинені легкі тілесні ушкодження.

У судовому засіданні обвинувачений Л. визнав свою вину, а обвинувачений Н. свою вину не визнав та від дачі пояснень відмовився.

Л. раніше був судимий за тяжкі корисливі злочини, в тому числі і розбійні напади, судимість за які в установленому законом порядку не погашена та не знята. Н. раніше не судимий.

Суд призначив Н. покарання у вигляді 8 (восьми) років позбавлення волі із конфіскацією майна, а Л. – 9 (дев’яти) років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Також з обвинувачених на користь держави стягнуті процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі по 1144 гривні з кожного.

Станом на 7 червня вирок не набрав чинності та може бути оскаржений.

Повний текст вироку суду за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/81865575.

 

За повідомленням прес-служби суду