Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чемеровецький суд виправдав обвинуваченого за крадіжку та засудив за проникнення в житло

07 червня 2019, 15:02

Чемеровецький районний суд ухвалив вирок 23-річному жителю селища Чемеровецького району, визнавши його винним у незаконному проникненні у житло (частина перша статті 162 Кримінального кодексу України), та призначивши покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік. Але звільнив від його відбування з випробуванням на один іспитовий рік.

А от за обвинуваченням у крадіжці, поєднаній з проникненням у інше приміщення (частина третя статті 185 Кримінального кодексу України) молодого чоловіка суд виправдав – через недоведеність вини.

Як встановив суд, пізно ввечері 10 вересня 2018 року обвинувачений розбив вікно та заліз до помешкання жителя с. Кутківці Чемеровецького району, де його застав господар.

У судовому засіданні чоловік свою вину в незаконному проникненні в житло визнав, пояснив, що заліз до будинку заради крадіжки, але його застали, тож нічого взяти не встиг.

А от обвинувачення у іншому злочині – викраденні наприкінці червня 2018 року зі складського приміщення у смт. Закупне Чемеровецького району саморобного апарату для зварювання металу – відкинув. Не встановив підтвердження його вини і суд: жінка, якій, нібито, обвинувачений здав мідний дріт зі зварювального апарату, давала непослідовні покази, свідки, чиї прізвища стоять у протоколі огляду місця події у графі «понятий», свою присутність під час слідчих дій заперечили, як і те, що ставили в документі підписи.

«Суд приходить до висновку, що органами досудового слідства, при відсутності належної доказової бази, яка б свідчили про винуватість обвинуваченого у вчиненні даного злочину, з грубим порушенням вимог процесуального законодавства, фактично штучно створювалась доказова база (протоколи слідчих дій) для пред’явлення обвинувачення у вчиненні даного злочину», - ідеться у вироку Чемеровецького районного суду, який не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

 

За повідомленням прес-служби суду