Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваній у реалізації особливо небезпечних наркотичних засобів

31 травня 2019, 10:12

30 травня 2019 р. слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя розглянув клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно жінки, яка підозрюється у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 307 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за незаконне придбання, зберігання з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу.

Під час розгляду клопотання прокурор повідомив, що правоохоронними органами здобуті достатні докази на підтвердження причетності підозрюваної Н. до вищезазначеного кримінального правопорушення, та просив обрати їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Захисник вважав висунуту Н. підозру необґрунтованою, пояснив, що його підзахисна не має ніякого відношення до збуту наркотичних засобів. Просив слідчого суддю відмовити у задоволенні клопотання слідчого у повному обсязі, або застосувати до підозрюваної менш суворий запобіжний захід. Підозрювана Н. підтримала думку свого захисника.

Разом із тим, в судовому засіданні слідчий ОВС СУ ГУНП, який проводить досудове розслідування даного злочину, посилаючись на показання допитаних ним свідків, підтвердив встановлення органом досудового розслідування обставин придбання цими свідками наркотичних засобів саме у підозрюваної Н.

За наслідками судового розгляду клопотання слідчого задоволено в повному обсязі, а саме до підозрюваної ухвалою слідчого судді застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 26 липня 2019 р. включно з можливістю внесення застави у розмірі 80 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 153 680 гривень, яка може бути внесена протягом строку дії ухвали. У разі внесення застави і звільнення з-під варти на підозрювану покладається низка процесуальних обов’язків.

 

За повідомленням прес-служби суду