Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Восьмому ААС відбулося навчання із забезпечення безперервної діяльності суду в умовах надзвичайних ситуацій  

31 травня 2019, 09:28

30 травня 2019 року з ініціативи голови суду для працівників апарату Восьмого ААС було організовано тренінг на тему: «Забезпечення безперервної діяльності суду в умовах надзвичайних ситуацій». Навчання проводилось сертифікованим тренером українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні (SJRP), начальником відділу організаційного забезпечення розгляду адміністративних справ та архіву Львівського окружного адміністративного суду Оксаною Котовською. Також було запрошено представників представництва Червоного Хреста у Львівській області, які наочно показали, як надавати першу долікарську допомогу.

Голова суду Олег Заверуха та керівник апарату суду Сергій Пашковський відкрили захід. Зокрема, голова суду зауважив, що з огляду на наказ ДСА України № 93 від 29.01.2019 «Про затвердження Типового плану забезпечення безперервної діяльності суду та Методичних рекомендацій щодо безпеки в надзвичайних ситуаціях (брошури)», працівники судів повинні знати правила реагування на надзвичайні ситуації, які потенційно можуть виникнути у щоденній роботі. «Сучасні реалії вимагають від нас володіння навиками оперативного і ефективного реагування в надзвичайних ситуаціях, що особливо актуально з огляду на необхідність забезпечення доступу до правосуддя. Безпека працівників та відвідувачів суду була і є одним з пріоритетів в організації діяльності суду», - підкреслив О. Заверуха. 

Під час тренінгу працівники ознайомилися з основними рекомендаціями, як слід реагувати та діяти у разі настання таких надзвичайних ситуацій як збройний напад, захоплення заручників, масові заворушення та ін. Присутні переглянули англомовний відеоролик «Біжи/Ховайся/Чини спротив», в якому відображено план дій у випадку загрози збройного нападу або масових заворушень у офісному приміщенні. Крім цього, під наглядом професіоналів кожен мав нагоду потренуватися у наданні першої долікарської допомоги.

 

 

 

Нагадаємо, нещодавно представники суду (загалом – 20 осіб) вже відвідували такий захід, що проходив у приміщенні Західного апеляційного господарського суду. На жаль, тоді не всі бажаючі мали можливість взяти участь у навчанні. З огляду на актуальність теми та важливість отримання теоретичних знань і практичних навичок для максимально широкого кола працівників суду, сьогодні пройшли підготовку ще 37 осіб.

За повідомленням прес-служби суду