Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВС обговорила з представниками МВФ питання судової практики у спорах про гарантування вкладів

31 травня 2019, 09:03

Валентина Данішевська відзначила великий вклад МВФ у підтримку реформ в Україні, особливо тих, які стосуються стабільності фінансового сектору. Голова ВС відзначила, що багато реформ законодавства направлено на підвищення інвестиційної привабливості нашої країни, а досягти такого результату неможливо без існування справедливого та своєчасного судового захисту прав  громадян та юридичних осіб.

Юридичний консультант Міжнародного валютного фонду Ендер Емре відзначив, що у результаті реформи Верховний Суд має найвищий рівень довіри в суспільстві серед судових установ України і висловив сподівання, що ця довіра пошириться і на суди апеляційної та першої інстанції.

Сторони обговорили особливості судової практики щодо вирішення спорів про гарантування вкладів, межі повноважень судів у здійсненні судового контролю за законністю рішень про визнання банків неплатоспроможними, наслідки судових рішень у такій категорій справ, практику вирішення подібних спорів в європейських країнах та в США та можливі законодавчі зміни, які чіткіше врегулюють питання захисту прав вкладників та акціонерів банків, що ліквідуються або визнані неплатоспроможними.

Участь у заході також взяли старший економіст Департаменту грошово-кредитних систем та ринків капіталу МВФ Месмен Коле-Віко, старший економіст Європейського департаменту МВФ Вім Фонтейне та начальник відділу міжнародно-правової взаємодії Ліна Губар.

За повідомленням прес-служби суду