Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся ознайомчий візит президента Апеляційного суду міста Сантьяго-де-Чилі до Київського апеляційного суду

29 травня 2019, 17:22

Партнерські та дружні взаємовідносини між Україною та Республікою Чилі мають багаторічну історію. Наразі Чилі є надійним і надзвичайно важливим партнером України на міжнародній арені. Країни об’єднують понад два десятки двосторонніх угод про співпрацю в галузі торгівлі, інвестицій, культури, освіти, науки та правової допомоги. Варто зазначити, що серед країн Латинської Америки та Карибського басейну Чилі є лідером інновацій. Не є виключенням і судова система.

Вивчення досвіду запровадження моделей правосуддя в країнах Латинської Америки може стати запорукою успішності впроваджуваної національної правової моделі. Безумовно, такий досвід є релевантним для України у якості відправного пункту для проведення обговорень та прийняття рішень на місцевому рівні. Тож цілком послідовним був вибір тем для подальшого обговорення.

Відтак, з ознайомчим візитом до будівлі  Київського апеляційного суду завітав президент Апеляційного суду міста Сантьяго-де-Чилі  (Республіка Чилі), професор юридичного факультету Університету Тарапака Хав’єр Анібаль Мо’я Куадра у супроводі директора благодійної організації «Благодійний фонд соціального та інноваційного розвитку» Надії Ратке.

D2CA5975-B829-4581-999B-ECAB8D586AFB (1)

Вітаючи шановних гостей, Голова Київського апеляційного суду Ярослав Головачов щиро подякував за проявлену зацікавленість до організації роботи установи та наголосив на важливості подібного обміну досвідом у сфері здійснення правосуддя між Україною та Республікою Чилі.

06100FF7-82D9-412D-88DF-589BF2620344 (1)

Метою візиту стало ознайомлення із діяльністю судової інституції та основами судової реформи в Україні. 

У робочій зустрічі також взяли участь заступник голови Київського апеляційного суду Володимир Мельник та суддя судової палати з розгляду цивільних справ, суддя-спікер Борис Левенець.

EE575D2B-26B5-44B1-8D38-429CAB5E55EF (1)

У ході зустрічі гостям розповіли про роботу суддівського корпусу, а також апарату суду, що покликаний забезпечувати роботу судових палат. Шановані гості заслухали інформацію щодо особливостей роботи із цивільними справами, кримінальними провадженнями та справами про адміністративні правопорушення в суді. Не оминули увагою і систему відеоконференцзв’язку, яка функціонує у Київському апеляційному суді, та процедуру зовнішнього обміну інформацією між судом та іншими державними інституціями.

Крім того, члени делегації мали можливість спостерігати за судовими засіданнями, що проходили у Київському апеляційному суді.

6FE4B49E-D4CC-4A19-A41A-114E12539728 (1)

 А на останок присутні відвідали музей Київського апеляційного суду, який є своєрідним осередком збереження документів, матеріалів та інших експонатів, що свідчать про історичний розвиток судоустрою та судочинства в Україні та в Київському апеляційному суді в тому числі.

5F39EA90-2BD6-49BA-949B-366BC1227761 (2)

Сподіваємось, що візит президента Апеляційного суду міста Сантьяго-де-Чилі  до стін Київського апеляційного суду – лише початок подальшої конструктивної співпраці та обміну досвідом у сфері здійснення судочинства.

 

За повідомленням прес-служби суду