Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розпочав слухання кримінального провадження за фактом жахливого ДТП біля Камянського Василівського району

29 травня 2019, 16:29

20 травня 2019 року до Василівського районного суду Запорізької області надійшло кримінальне провадження  щодо особи, обвинуваченої у вчиненні ДТП на трасі «Харків-Сімферополь» у Василівському районі, біля села Кам’янське, де зіткнулися вантажний автомобіль "КамАЗ" і маршрутка з пасажирами, в результаті  якого загинули семеро осіб, з яких шестеро дітей і один дорослий, ще 17 – отримали травми різного ступеня тяжкості. 

Головуючий суддя по справі Нікандрова С.О.

В підготовчому судовому засіданні 29 травня 2019 року прокурором було заявлено клопотання про продовження обвинуваченому строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Суддя приймаючи до уваги, що особа обвинувачується у вчиненні злочину, який віднесений до категорії тяжких злочинів, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки, тяжкість покарання, що загрожує особі у разі визнання його винуватим, у вчиненні злочину проти безпеки руху та експлуатації транспорту, що спричинив загибель семи осіб,  проживання обвинуваченого на території Донецької області в безпосередній близькості до тимчасово окупованої території, з огляду на вірогідність перешкоджанню кримінальному провадженню, спростовує доводи захисту про відсутність ризиків та можливість застосування до обвинуваченого більш м’якого запобіжного заходу, не пов’язаного з триманням під вартою. а також конкретні обставини вчинення кримінального правопорушення, у вчиненні якого обвинувачується особа, та покарання, яке йому загрожує, у своїй сукупності дозволяє спрогнозувати з достатньо високим ступенем імовірності його можливу поведінку, високим є ризик уникнення обвинуваченого від правосуддя з метою уникнути можливого покарання, та незаконного впливу на потерпілих та свідків обвинувачення, клопотання задовольнила та продовжила обвинуваченому строк тримання під вартою до 27 липня 2019 року.  

Справу призначено до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 7 червня 2019 року на 09:00.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на веб-порталі «Судова влада України» за № 311/1807/19 (1-кп/311/198/19).

Звертаємо увагу, що відповідно до частини 4 статті 11 Закону  України «Про судоустрій і статус суддів» присутні в залі судового засідання  представники засобів масової інформації можуть проводити в залі судового засідання фотозйомку, відео- та аудіо запис з використанням портативних відео- та аудіо технічних засобів без отримання окремого дозволу суду, але з урахуванням обмежень, встановлених законом. Трансляція судового засідання здійснюється з дозволу суду.

Проведення в залі судового засідання фотозйомки, відеозапису, а також трансляція судового засідання повинні здійснюватися без створення перешкод у веденні засідання і здійсненні учасниками судового процесу їхніх процесуальних прав.

Прес-секретар суду інформуватиме суспільство про розгляд даної справи.   

За повідомленням прес-служби суду