Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному, який втік з-під варти

27 травня 2019, 16:59

Слідчим суддею Роздільнянського районного суду Одеської області задоволено клопотання керівника Роздільнянської місцевої прокуратури Одеської області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно громадянина К., який підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), та частиною першою статті 393 Кримінального кодексу України (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти).

Інформаційно: 1 лютого 2016 року громадянину К., який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті Кримінального кодексу України (крадіжка), було обрано запобіжний захід у вигляді застави та покладено обов’язки прибувати на виклик слідчого, прокурора, суду, не відлучатися із населеного пункту місця реєстрації, повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну місця свого мешкання та реєстрації.

У зв’язку з порушенням покладених обов’язків та невиконанням умов застави під час судового засідання, у якому був присутній громадянин К., державним обвинувачем було заявлено клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою.

Оголошуючи ухвалу, суд зазначив, що ухвала про заміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою підлягає негайному виконанню після її оголошення та не підлягає оскарженню. Таким чином, громадянин К., усвідомлюючи, що після оголошення ухвали про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою, він з цього часу перебуватиме під вартою.

З метою уникнення подальшого виконання ухвали суду громадянин К. без дозволу уповноваженого органу, за відсутності законних підстав здійснив втечу з-під варти, а саме із залу судового засідання. Отже, встановлено достатньо підстав для підозри громадянина К. у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 393 Кримінального кодексу України.

 

За повідомленням прес-служби суду