Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На Запоріжжі розпочався дводенний семінар для голів судів Запорізькоі області «Роль голови суду у забезпечення дотримання вимог антикорупційного законодавства»

24 травня 2019, 18:23

    Сьогодні, 24 травня 2019 р. на Запоріжжі розпочався дводенний семінар для голів судів м.Запоріжжя та Запорізької області за темою: «Роль голови суду у забезпеченні дотримання вимог антикорупційного законодавства у суді».

    Від Запорізького апеляційного суду у заході прийняв участь голова суду - Валерій Бєлка.

 

    Метою семінару є надання учасникам заходу навичок та знань  щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства та зміцнення суддівської доброчесності у судах. Грунтуючись на положеннях Висновку N21 Консультативної ради європейських суддів «Запобігання корупції серед суддів», досвіду голови суду з Канади, міжнародному та національному законодавстві України та практиці його застосування, Кодексу суддівської етики, голови судів обговорять практичні аспекти дотримання вимог антикорупційного законодавства. 

 

    Викладацький склад:

Роберт Бауман, голова Апеляційного суду провінції Британська Колумбія, Канада, очільник судової влади провінції

Дональд Чіассон, директор з правових та навчальних питань Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту   

Віктор Городовенко, суддя Конституційного суду України, доктор юридичних наук

Анатолій Марцинкевич, радник голови суду Хмельницького апеляційного суду

Єгор Краснов, суддя Верховного Суду,голова Комітету Ради суддів України з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів

Оксана Комар, начальник відділу із запобігання і виявлення корупції Верховного Суду

Олександр Мартиненко - директор Дніпропетровського регіонального відділення Національної школи суддів України

Ольга Шаповалова, начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, к.ю.н.

 

      Семінар відбувається за сприяння Проекту підтримки судової реформи спільно з Національною школою суддів України та Запорізьким  апеляційним судом.

 

 

За повідомленням прес-служби суду