Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Херсонського апеляційного суду завітали юні відвідувачі

22 травня 2019, 14:27

Традиційним для Херсонського апеляційного суду є проведення просвітницьких заходів різних форматів з метою поширення серед школярів та молоді інформації про особливості функціонування системи правосуддя, роботу суддів та працівників апарату, виховання поваги до закону та правових цінностей, розширення кругозору та підвищення рівня правової освіти підростаючого покоління.

Тож наприкінці минулого тижня до Херсонського апеляційного суду завітали юні відвідувачі – учні 4-В класу Херсонської гімназії № 6 Херсонської міської ради.

Школярів зустріла заступник керівника апарату суду Вікторія Дягілева, яка  привітала гостей та запросила на екскурсію будівлею суду. Вже з перших кроків у юних гостей було багато питань: «а навіщо металеві конструкції?»; «що охороняють військовослужбовці?». На всі питання відповідали заступник керівника апарату суду та військовослужбовці Національної гвардії України.

Вікторія Олександрівна провела екскурсію будівлею суду, ознайомила учнів з розташуванням та функціональним призначенням структурних підрозділів, особливостями роботи працівників апарату суду.

Далі школярі були запрошені до зали судового засідання, обладнаної сучасною технікою, де Вікторія Дягілева  розповіла  про судову систему, місце та завдання апеляційного суду,  символи судової гілки влади та багато іншого.

Оглядаючи зали судових засідань для розгляду кримінальних справ, юні гості із задоволенням побували в ролі учасників процесу, наввипередки обираючи роль свідка, сторони захисту чи обвинувачення.

 

Також під час спілкування окремо зупинилися на правах та обов’язках дітей, способах захисту прав дитини, після чого переглянули корисну презентацію на відповідну тему.

 

З яскравими враженнями та посмішками гості та представники суду зробили спільне фото на згадку.

За повідомленням прес-служби суду